Denne hjemmeside anvender cookies til analytiske og reklamemæssige formål samt til navigation. Ved at fortsætte med at bruge denne side eller klikke på "Jeg accepterer", accepterer du vores brug af cookies. Få flere oplysninger

Flere reservationer uden for sæson

Atlantis Oceanfront Inn, USA

Atlantis Oceanfront Inn i Massachusetts ligger tæt ved Good Harbor Beach på Gloucesters kyst og tilbyder 40 værelser med en fantastisk udsigt over havet. Dette sæsonhotel, der har åbent fra maj til oktober, byder på aktiviteter som svømning, hvalsafari og kajaksejlads og tilbyder samtidig nem tilgang til Gloucesters hyggelige restauranter og gode shoppingmuligheder.

Det allervigtigste er synlighed, og ved at samarbejde med Expedia har vi øget vores markedsføring online samt set en stigning i antallet af reservationer uden for sæ

Jane Fredrick

Operations Manager Atlantis Oceanfront Inn

Jane Fredrick har arbejdet på Atlantis i over 19 år, primært med driften af hotellet, og har set det udvikle sig. Hun husker, hvordan de for ikke så længe siden, når de skulle markedsføre sig over for kunder, købte annoncer og sendte markedsføringsmateriale ud med posten. Hun fortæller, at kroen nu har en hjemmeside, der viser deres smukke udsigt, at de har forsøgt sig lidt med SEO, og at de for nyligt endda har oprettet en Facebook-side og en Instagram-profil. “For at tiltrække gæster er vi nødt til at være aktuelle og med på, hvordan rejsende søger efter og reserverer deres ophold ” siger Jane. For flere år tilbage begyndte Jane at udforske forskellige samarbejdsmuligheder, fordi kroen have brug for at øge antallet af reservationer uden for sæsonen samt blive mere synlig online. “Når du ser på verden i dag, er det tydeligt, at folk skal have mulighed for at reservere online” siger hun.

Samarbejde

Jane havde hørt om Expedia, men var tøvende med at udforske den mulighed i starten. “Når du er vant til at gøre al ting selv og sælge dig selv, er det svært at stole på, at andre rent faktisk har dine interesser på sinde,” fortæller hun. “Vi ville heller ikke opgive for meget af vores indtjening.” Under de første møder med Expedias Market Managere husker Jane tydeligt, hvordan de guidede hende trin for trin gennem hele processen og hjalp hende til at blive tryg ved samarbejdet.

Atlantis blev samarbejdspartner med Expedia i juni 2014. Samarbejdet startede i det små med, at Altantis blot lagde nogle få værelser ud på siden, fordi overbooking var en af Janes store bekymringer, særligt med henblik på serviceniveauet, som er hotellets højeste prioritet. “Vores reception er kroens omdrejningspunkt, og der, hvor vi udmærker os, er ved at give vores kunder en god service,” pointerer Jane. Da hun integrerede Expedia i sit bookingsystem var forskellen enorm. Det gjorde reservationsprocessen nemmere at holde øje med og lod hende administrere ejendommen mere effektivt. Hendes erfaringer med Market Management-teamet har også hjulpet med at skabe tillid til Expedia. “Den kundeservice, Expedias Market Management-team leverer, er fantastisk. Der er altid nogen til at svare på mine spørgsmål, når jeg ringer.” Det, der har styrket Janes tillid til teamet, er, at de er der for at hjælpe hende med at forblive konkurrencedygtig på markedet.

Eksponering/markedsføring

Siden de indledte samarbejdet med Expedia, har Atlantis set en øget eksponering til gæster, de normalt ikke ville være blevet eksponeret til. “Det allervigtigste er synlighed, og ved at samarbejde med Expedia har vi øget vores online-marketing og set en stigning i antallet af reservationer uden for sæson,” siger Jane. “Vi har haft gæster, vi aldrig tidligere ville have fået besøg af, samt set en stigning i det yngre klientel gennem Expedia.” Gennem Expedias markedsplads kan Atlantis fremvise den smukke udsigt, gæsterne kan opleve, samt angive de forskellige aktiviteter, der er tilgængelige. “Expedia og vores hjemmeside formår virkelig at vise områdets skønhed,” siger Jane. “Selv når jeg går rundt om hjørnet ved hotellet, bliver jeg stadig bjergtaget af udsigten over havet, og det vil jeg gerne have, at vores gæster også oplever.”

Flere reservationer

Siden de indledte samarbejdet med Expedia, har Atlantis oplevet en betydelig stigning i antallet af reservationer, der bookes i sidste øjeblik. “Typisk 1-2 dage inden, kan vi logge på og se, at vi har modtaget mindst fem nye reservationer,” forklarer Jane. “Jeg sætter stor pris på Expedias nyttige værktøjer til kunder, så de kan reservere deres ophold, når de vil, og på den måde de vil.”

Med et skiftende lokalt marked er Jane opmærksom på behovet for at forblive konkurrencedygtig. Hun ønsker at være, hvor hendes kunder er, og hun kan se, at folk ønsker en anderledes markedsføring end før i tiden. “For at få gæster er hoteller nødt til at forblive aktuelle, og Expedia er det værktøj, som rejsende især bruger til at reservere hotelophold. Og for at være succesfuld er du nødt til at være relevant samt at være der, hvor gæsterne er,” siger Jane.

Et blik ud i fremtiden

I år vil Atlantis gerne benytte sit samarbejde med Expedia til at se, hvor meget hotellet kan optimere sin indtjening. Når Jane tænker på, hvad hun har lært gennem sine erfaringer med Expedia, er det, at det i sidste ende stadig er hende, der har kontrollen med sin forretning, nu blot med lidt mere hjælp. ”Du skal ikke være bange for, at du mister kontrollen med din ejendom, for det gør du ikke; det er stadig dig, der har det sidste ord,” siger hun.

Med tankerne på det kommende år, siger Jane, at hun vil sætte sin lid til Market Managernes ekspertise i at vejlede og hjælpe hende med at lykkedes. Hun foreslår: “Brug dine Market Managere som dit værktøj og som en hjælp til at fastslå, hvad det er, du ønsker at opnå med jeres samarbejde. Det gode ved Expedia er, at de forsøger at imødekomme dine behov. Jeg havde brug for at tage det med ro og vende mig til at benytte et online rejsebureau, og de hjalp mig ved at arbejde sammen med mig.”

Flere succeshistorier

Expedia-kampagner hjælper med at øge antallet af reservationer

Le Grand Karuizawa, Japan

Læs artiklen

Expedia genererer værdifulde internationale reservationer

Hotel Kazurabashi, Japan

Læs artiklen

Længere reservationsperiode med Expedia

Keiryuso Shiorie, Japan

Læs artiklen